HESSELDAL STUD

Situated near Copenhagen, in the northern part of Zealand

We look in the past to see the future !

 

About us/Om os

Stallions/Hingste* Colts/Unghingste* Mares/Avlshopper Fillies/Unghopper

Colorpalette/Farveboksen

Foals/Føl 2014* For sale/Til salg Summersale 2015 Links

SIBRAND VAN'T HOOGELAND


Sibrand - august '09

 

Sort (sortbrun), født d. 6. juni 2002 hos B. Th. G. Ubbink, Haaksbergen - importeret til Danmark januar 2005.

 

Sibrand var én ud af kun 8 treårshingste - i et hold på 42 hingste - som gik gennem nåleøjet ved den hollandske hingstekåring december 2004.

Vi så Sibrand til hingstekåringen og han gjorde et meget stort indtryk på os allerede under den første af de 3 fremvisningsrunder.

 

Det var lige så hårene rejste sig på vores arme, når han fløj ned af langsiden i trav. Så inden vi vidste, om han blev kåret og stambogsført, var vi ganske simpelt nødt til at finde ud af, om det dog ikke ville være muligt at købe denne skønne hingst.

 

Det lykkedes heldigvis og derfor rejste Sibrand hjem til os i Danmark efter den hollandske hingstepræmiering  i januar 2005, hvor alle de nu stambogsførte hingste stillede igen for at få at vide, om de er kåret med eller uden præmie.

 

Sibrand fik en meget flot 3. plads i sit hold og blev tildelt præmie trods en fremvisning, som man med rette nok kan sige "lod en hel del tilbage".

 

Sibrand er søn af den alt for tidligt afdøde hollandske avlshingst Libero W v.d. Hertraksestraat.

Libero blev Champion i 2001 og nåede desværre kun at virke i avlen i ganske få år, men har trods det allerede flere sønner, som er avlsgodkendte.

Som sin far og mange af hans afkom iøvrigt, har vores Libero-søn nogle fantastiske bevægelser og en overvældende smuk hårpragt.

Libero W v.d. Hertraksestraat.

 

Sibrands mor Odette v.d. Römer tilhører en af de bedste hoppelinje i Holland - linjen efter Simone v.d. Koxkampen- Hun er bl.a. søster til de 2 avlshingste Garrol v.d. Römer og Django v.d. Römer ... Garrol blev Hollandsk Champion i 2004, Django virker som avlshingst i Sverige og har her flere fine og velkårede afkom.

 

Sibrands morfar er berømte Friso v.d. Heuvelshof, som selv er Champion og far til utallige 1. klasses avlshopper og avlsgodkendte hingste. Han er virkelig en af de mest betydende hollandske avlshingste.

 

 


Sibrand opnåede dansk kåring d. 19. maj 2007.

 

Beskrivelse;

 

Kvalitetspony af særdeles god type, kønt hoved, godt øje og god hårpragt. Særdeles god og stærk kropsbygning. Passende føre lemmer. Kunne have bedre hovkvalitet. God aktiv bevægelse i skridt og trav. Viser god shetlandsponybevægelse.

 

Karakterer: 9-9-7-8-8 = 41 points

 

Vi har fået de første føl efter Sibrand i 2006 og 2007 og vi må sige, at vi er særdeles tilfredse med kvaliteten af disse afkom.

Meget ensartede i type, masser af hår og gode lige bevægelser. Sibrand giver samtidig sine føl det stempel, at de alle - uden undtagelse - har et meget lyst, nærmest beige foer (hår) i ørerne og at de ved folingen har et kort brunligt,  nærmest muldvarpeagtig pelslag, samt en ret tydelig stribe (ål) ned langs ryggen. De har alle et helt fantastisk temperament - præcis som deres far.

Sibrands ældste datter er Hesseldals Gelinde. Hun blev også hans første afkom fremstillet til kåring i 2010 - resultatet var særdeles tilfredsstillende.

Af de ialt 168 tilmeldte hopper fik kun 2 hopper højere karakter end Gelinde og Gelinde var eneste blandt 3 og 4 års hopperne i Jylland, som fik karaktererne 9-9 for sine bevægelser i skridt og trav.

Gelinde fik flotte 43 points (86%) og en kåring i 1. klasse.

Året efter blev den næste datter efter Sibrand fremstillet - det var Hesseldals Mizzty, som også opnåede kåring i 1. klasse, denne gang med 42 points.

Sibrand blev i december 2011 accepteret af den engelske stambog hvilket betyder, at hans afkom kan gå i den engelske stambog, hvis moderen også opfylder stambogens krav.Hesseldals Gelinde - kåring juli 2010

 

AFKOM HER PÅ STUTTERIET

 

Stamtavle:

Sibrand v.'t Hoogeland

Sort - 104/15,5 cm

Præmiehingst 2005 i NLD

41 points & II kl. A i Danmark

Libero W v.d. Hertraksestraat

Sort - 102 cm

1. præmie

Hollandsk Champion 2001, Æres- og Overall Champion

Deandy v. st. Possemis

Sort - 99 cm

1. præmie

Hollandsk Champion 1994, 1997, 1999, 2000

Newton v. Dorpzicht

Preferent - sort

Zereda v. St. Possemis

Kroon Preferent

Elisha v.d. Hertraksestraat

Kroon Preferent

Asterix v. Dorpzicht

Preferent IBOP-B

Bianca v.d. Hertraksestraat

Odette v.d. Römer S.129748

Sort - 102 cm

1. præmie

Friso v.d. Heuvelshof

Sort - 101 cm

1. præmie, Preferent

Hollandsk Champion 2002

Asterix v. Dorpzicht

Preferent IBOP-B

Zilvester v.st. Geerhof

Kroon Preferent

Simone v.d. Koxkampen

Sort - 100 cm

1. præmie, Kroon Preferent

Mustang v. Bunswaard

Kibble of Marshwood

Kroon Preferent

 

 

Copyright © Stutteri Hesseldal

Stutteri Hesseldal · Hesseldalsvej 4, Ganløse Hessel · DK-3660 Stenløse

Tel: +45 27285758 - email: info@stutteri-hesseldal.dk