HESSELDAL STUD

Situated near Copenhagen, in the northern part of Zealand

We look in the past to see the future !

About us/Om os

Stallions /Hingste * Colts/U nghingste * Mares/A vlshopper Fillies/U nghopper

Colorpalette/F arveboksen

Foals/Føl 2014 * For sale/Til salg Summersale 2015 Links

Efter udelukkende at have beskæftiget os med heste indenfor Dansk Varmblod og Dansk Travsport siden 1969, så anskaffede vi os for nogle år siden 3 dejlige drægtige shetlandshopper hos Solveig og Jens Erik Nielsen, Stutteri Glenstrup.

Det var egentlig bare meningen, at hopperne skulle være vores børns hygge- og nusseponyer, men ponyerne betog også familiens voksne med deres charme og store personlighed - endda i så høj grad, at vi i dag udelukkende har en masse skønne shetlændere gående på vores folde.

En shetlandspony kan bruges til ALT.

Det er en utrolig robust lille pony, som befinder sig godt i alt slags vejr og som både er meget selskabelig og utrolig lærenem.

En shetlandspony er ideel både som kørepony og som barnets første pony - den kan bruge timer på at blive nusset og nusser gerne igen.

Mie og Hesseldals Giza - sommeren '04

Vi synes, at en shetlænder skal have et smukt eksteriør, gode bevægelser og et ordentligt temperament. God afstamning er et naturligt must

O g så må shetlænderen da også gerne være pakket ind i en spændende farve.

Mikkel og Hesseldals Mille

På vores stutteri har vi ponyer i mange farver ... kulsort, skimmel, palomino, forskellige nuancer af brun og rød, rød-, sort- og brunbrogede samt den smukkeste mørke mahognifarve, så der er lidt for enhver smag, selvom vi synes, at de alle er smukke på hver sin måde.

Vores stutteri baserer sig i væsentlig grad på de gamle hæderkronede skotske blodlinier; BERRY - EARLSHALL - HARVIESTOUN - HOULLAND - KIRKBRIDE - MARSHWOOD - NETHERLEY - TRANSY og WELLS som alle er at finde et sted i anerne på vores hopper ... de er også at finde hos de svenske og hollandske ponyer, som vi senest har taget med ind i avlen.

Hollænderne har i de seneste årtier opkøbt mange af de absolut bedste dyr i England og med stor dygtighed og meget målrettede i deres avlsarbejde, har de i dag avlet sig frem til at være en nation med en absolut førerposition indenfor shetlandsavlen.

Vores hollandske ponyer repræsenterer de allerbedste blodlinjer, som Holland i dag kan byde på.

Vi er meget kritiske i udvælgelsen af vores avlsdyr, så vores avlshopper er uden undtagelser af bedste afstamning og kårede med gode beskrivelser eller har leveret afkom af absolut prima kvalitet.

Tilsvarende gælder vores avlshingste, som alle er indkøbt med henblik på at skulle kunne passe bedst muligt til vores egne hopper.

Vi har ikke ønske om at drive hingstestation, men vi modtager dog fremmede hopper i det omfang, som der er plads til hos vores hingste.

Vores ponyer er i hænder hver dag og derfor både tillidsfulde og omgængelige - selv for mindre børn. De er naturligvis passet med regelmæssig beskæring af uddannet beslagsmed samt ormekur og stutteriets afkom chipmærkes og udstyres med hestepas, inden de sendes hjemmefra.

Copyright © Stutteri Hesseldal

Stutteri Hesseldal · Hesseldalsvej 4, Ganløse Hessel · DK-3660 Stenløse

Tel: +45 27285758 - email: [email protected]