STUTTERI HESSELDAL

Situated near Copenhagen, in the northern of Zealand

We look in the past to see the future !

Om os/About us

Avlshingste/Stallions Unghingste/Colts Avlshopper/Mares Unghopper/Fillies

Farveboksen/Colorpalette

Føl/Foals 2010 Til salg/For sale Nyheder/News * Links

17. september 2010

Altid dejligt når ens ponyer får nye gode hjem - i onsdags flyttede Hesseldals Lucy således hjem til Jens og Helle og i dag blev Hesseldals Paloma hentet og skal fremover bo hos Gina.

Paloma er søster til Gelinde (se nedenfor) og er af samme årgang. Jeg har haft virkelig svært ved at få mig selv til at sælge vores afkom efter mit favorithingst Sibrand van't Hoogeland, men da vi (heldigvis) stadig har 8 unghopper og -føl samt 1 hingsteføl tilbage og da vi venter flere virkelig spændende føl efter Sibbe næste sommer, så går det jo nok :o)

Lucy og Paloma går begge en luksus tilværelse i møde, som også inkluderer selskab af andre heste/ponyer og egen stor boks  - vi ønsker deres nye ejere held og lykke.

12. september 2010

Var et smut på Fyn i går og havde der - udover en særdeles interessant dag sammen med et lånt kamera og nogle dejlige mennesker - den store fornøjelse at gense Hesseldals Mizzty , som blev solgt til Stald Vedtofte sidste efterår.

Mizzty er efter Sibrand van't Hoogeland og 1. præmie hoppen Mariebel v.h. Melkvonder

Jeg har ganske vist set Mizzty tidligere på året, men hold da op, hvor hun har udviklet sig hen over sommeren. En vidunderlig smuk 3 års hoppe med et fantastisk temperament ... præcis som sin far og alle hans andre afkom. Jeg glæder mig utrolig meget til at se Mizzty til kåring om et år eller to - og til den helsøster eller -bror, som vi håber at få i løbet af sommeren 2011.

6. september 2010

Lille Hesseldals Emma Lee (Kristof v.d. Bolster - Aspera's Erisort) fik i dag diplom i Sverige - hun fik 40 points på udstilling i Åstorp og havde ugen før også fået 40 points på Bjärsjölagård, hvor hun gik 2. efter smukke Daytona. Her var Emma iøvrigt én af kun 3 ponyer med karakteren 9 for sine bevægelser i trav.

Vi ønsker stort tillykke til hendes svenske ejer Melkers Ponny Stuteri.

18. juli 2010

Til dette års hoppekåring havde vi den meget store glæde, at Hesseldals Gelinde opnåede kåring i 1. klasse med 43 points.

Hesseldals Gelinde

Selvom vi bor på Sjælland, så havde vi valgt at fremstille Gelinde i Jylland, fordi hun så kunne følges med Hyacinth - begge ponyer stod nemlig på Fyn på tidspunktet for tilmeldingen og vi enedes derfor om at drage vestpå. Det er nu også altid utroligt hyggeligt at udstille i det jyske :o)

Af 99 tilmeldte hopper i Randers opnåede én eneste hoppe 45 points - det var veteranhoppen, som senere blev Overall Champion - 2 hopper fik 44 points og 2 hopper fik 43 points ... hvor Gelinde altså var den ene hoppe. Resten fik færre points med 31 points som det laveste. Gelinde var den eneste blandt 3 og 4 års hopperne, som fik 9-9 for sine bevægelser i skridt og trav.

Det forlyder, at ingen hopper på Sjælland fik over 42 points !

Lige fra dag 1 har jeg synes, at Gelinde var noget særligt - og ikke bare fordi hun var første føl efter vores pragtfulde hingst Sibrand van't Hoogeland . Gelinde var et utroligt velrejst og godt føl med det smukkeste hoved. At hun så samtidig har vist sig at have det mest fantastiske temperament og nogle bevægelser, som i weekenden altså blev takseret til 9-9 gør, at hun er præcis den type pony, som vi ønsker skal være kendetegnet for vores stutteri.

I den verbale kritik, der som altid blev formidlet så glimrende af Jørgen Finnerup, havde de 2 engelske dommere Pat Renwich og Jane Berry bl.a. også fremhævet Gelindes særdeles gode type, tøjlelængde og sadelleje, som også gjorde hende særdeles velegnet som brugspony.

Så vi var flere, der kneb en tåre, da Gelindes kritik og flotte points blev læst op.

Jeg er sikker på, at Gelinde vil udvikle sig yderligere de kommende år og "modnes" af at få nogle føl - hun er bedækket i år ved Almnäs Etapp og formodes at være drægtig. Hun er i hvert fald ikke gået om efter at være blevet bedækket midt i maj måned.

Tak til Steffen for den smukke fremvisning og et kæmpestort tak til Lisbeth, som har lagt SÅ meget arbejde og hjerteblod i at passe og træne Gelinde.. Lisbeth, jeg har svært ved at udtrykke, hvor taknemmelig jeg er for din indsats og for, at du gav Gelinde de bedst tænkelige betingelser for at vise sine mange kvaliteter, men jeg håber, at du alligevel ved det !

Vi kunne også glæde os over flotte resultater for tidligere "Hesseldal-ponyer" - altså ponyer som er solgt til andre avlere indenfor de seneste par år og som vi derfor føler en vis "andel" i.

Overbys Hyacinth

Først og fremmest tillykke til Lisbeth og Hyacinth , som lørdag opnåede kåring i 1. klasse med 42 points. Lisbeth har nu købt 2 hopper af os; Almnäs Papaya og Hyacinth og sidstnævnte gentog dermed Papayas bedrift fra sidste år med også at blive kåret i 1. klasse.

Vi ejer fortsat Hyacinths mor 1. klasses hoppen Furunäs Heidi , og i år har Hyacinth fået en broget lillebror Hesseldals Hero , som ser meget lovende ud - det bliver spændende at se, hvad han kan drive det til, når han forhåbentlig kan fremstilles for licens om nogle år. Han har lidt at leve op til.

Stjernens Pearly

Også tillykke til Linda og Torben med Pearly og hendes kåring i 1. klasse med 42 points. Vi købte Pearly som et få dage gammelt føl i 2004, men besluttede sidste efterår kun at videreføre avlen af ponyer i palomino farven på linjen efter vores skønne 1. klasses hoppe Reja v.d. Wijzend , som foreløbig har givet os 2 døtre og 1 søn, som alle ser meget lovende ud ... vi håber at kunne fremstille hendes søn Hesseldals Rebel og ene datter Hesseldals Reza til kåring næste år.

Pearly har givet os en dejlig datter Hesseldals Phlox , som også er palomino og nu er 2 år ... Phlox er til salg og kan ses ved at klikke HER

Vi kunne glæde os over et gensyn med den smukke mushroomfarvede Zoo , som vi importerede fra Sverige som 2 års. Zoo blev solgt til Jylland for et par år siden sammen med 2 andre hopper - den ene af disse hopper var røde Nancy v.d. Horsthoeve , som også var til kåring i går og opnåede 41 points, Zoo fik velfortjent 42 points og dermed en kåring i 1. klasse ... jeg synes fortsat, at hun er virkelig smuk og hun er bestemt én af de sødeste ponyer, som vi har haft.

Zoo

Samme ejer fremstillede faktisk en anden hoppe, som også er købt hos os - Jolien v.d. Westerbrink . Hun fik 42 points, kåring i 1. klasse og blev desuden Reserve Mini Champion.

Jolien

Vi ønsker alle et stort tillykke med de flotte resultater.

Søger du også en kvalitetspony, som kan gøre sig gældende både udstillings- og avlsmæssigt, så er der gode muligheder for at finde den her hos os - vi har ponyer til salg i mange forskellige størrelser, farver og priser.

Kom og se, hvad vi kan tilbyde ... vi holder åbent hus i weekenden d. 14-15. august og alle er velkomne !

Yderligere oplysninger kan fås på vores salgsside, hvor der også er mulighed for at rekvirere et katalog med en oversigt over vores salgsponyer. Har du ikke mulighed for at komme én af disse dage, så er du selvfølgelig meget velkommen på et andet tidspunkt - ring eller mail til os, så finder vi et tidspunkt, som passer dig.

16. maj 2010

Vi var til hingstekåring i går - en noget speciel dag med flere lidt mærkelige bedømmelser. Godt man ikke er belastet med en dommereksamen ... så har man da en undskyldning for ikke at være enig med de 2 dommere. Jeg kunne dog fuldt ud tilslutte mig, at Sønderskovs Diskovery var dagens bedste hingst - smuk og betydelig hingst, som virkelig kunne flytte fødderne.

Stort tillykke til Stutteri Lolholm og Stutteri Sønderskov, som henholdsvis ejer og opdrætter !

Under kåringen tænkte jeg flere gange - som jeg har tænkt mange gange tidligere - at det var et tåbeligt forslag, som man vedtog på forrige generalforsamling om, at hingsten afvises, hvis bare én karakter er under 7.

Begrundelsen var - så vidt jeg erindrer - at sikre kvalitet i avlen, for der var ingen grund til at avle på en hingst, som fik et 6-tal i sin bedømmelse. Jeg fatter ikke, at man vedtog det ... man vil/må altså gerne avle på en hingst som får 7-7-7-7-7=35 points, men ikke på en hingst som får 9-9-9-6-8=41 points???

Hvor er kvaliteten i det? ... jeg ved godt, hvilken hingst jeg ville benytte - hvis jeg altså ikke lige havde nogle afkom at kigge på !

Karaktererne som jeg nævner sidst, er ikke et konstrueret eksempel - de er ganske vist ikke givet til en hingst, men til en hoppe som jeg har fremstillet for nogle år siden. Heldigt, at hun var en hun :o)

Når det så er sagt, så synes jeg, at man bør kigge langt meget mere på - og belønne - de hingste som leverer gode afkom. Der er jo flere eksempler på, at en ikke så godt kåret hingst leverer fremragende afkom og at en Overall Champion leverer afkom af ringe kvalitet, selvom man må formode, at sidstnævnte hingst endda har fået tilført bedre hoppemateriale end den hingst, som blev kåret med ringe resultat.

Et eksempel kunne f.eks. være vores Mosbækmindes Figaro, som selv er kåret i II kl. B med et 6 tal i skridt. Var han fremstillet under de nye regler, så var han blevet afvist og aldrig - ud af blot 9 afkom - blevet far til Mosbækmindes Tjalfe, kåret i 1. klasse med 42 points, Standard Reserve Champion og bedst kåret dansk-avlede hingst i 2008. Tjalfes mor er selv kåret med 38 points.

Hvis hingsten ikke kan forbedre kvaliteten af sine afkom set i forhold til moderens kvalitet, så har den ingen berettigelse - heller ikke selv om den har fået 9 eller 10 taller til sin kåring.

Vi skulle have været af sted med Kasanova, men da han ikke gik på sine ben, som han skulle og kan, så valgte vi at lade ham blive hjemme. Rigtig, rigtig ærgerligt da han er fantastisk smuk lige nu ... Lisbeth har virkelig gjort et stort og flot arbejde med ham ... men vi synes, at beslutningen var rigtig og vi kommer med ham næste år i stedet for. Han er en skøn hingst med en super afstamning, så vi giver ham gerne ét år mere.

Skal også lige huske at sige tusind tak til "jer" for godt og hyggeligt selskab, god mad og drikke både fredag og lørdag ... det gentager vi til hoppekåringen :o)

I dag har vi så haft en meget dramatisk foling.

Brunette gik i foling ved 14 tiden i eftermiddags. Det stod hurtigt klart, at der var noget helt galt - kun 1 hov fremme og det var ikke muligt hverken at fange det andet ben eller at finde føllets hoved. Fat i vores superdygtige dyrlæge Klavs Alexander, som må have brudt de fleste af landets fartgrænser for at komme så hurtigt - vi bor trods alt i hans yderdistrikt.

Vi var enige med ham om, at det nok var for sent for føllet, men ud skulle det jo. Klavs asede og masede i en evighed - synes jeg - med at få drejet og lagt føllet således, at der var en mulighed for at få det ud. Det lykkedes til sidst og så trak 2 granvoksne mænd ellers alt, hvad de kunne. Jeg holdt Brunette, som stod op hele tiden og til sidst lykkedes det dem at trække føllet ud, så det landede på gulvet. føllet lå helt stille et øjeblik, gav så et gisp fra sig og Klavs sagde "hold kæft, den trækker vejret".

Vi har været lidt "høje" resten af dagen ... det er lidt fantastisk at være med til sådan en foling, hvor føllet trods helt umulige odds alligevel ender med at klare sig.

Ifølge Klavs kunne det kun lade sig gøre, fordi moderkagen åbenbart ikke havde løsnet sig. Havde den løsnet sig, så havde føllet ikke fået ilt og ville være død længe, inden vi havde fået det ud. Og det var aldrig kommet ud uden hjælp. Mener det var, hvad han sagde ... jeg var en smule distræt bagefter og fokuseret på føllet, som utroligt nok stod på benene i løbet af 2 minutter og på Brunettes lykke over at opdage, at der faktisk lå et levende føl bag hende.

Men når enden er god ...

Det blev i øvrigt en smuk brun dreng - nye fotos følger i morgen.

6. april 2010

Vi håber, at I alle har haft en dejlig påske.

For os startede påsken på den bedst tænkelige måde, fordi min dejlige søn Mikkel fyldte 18 år den allersidste dag i marts måned ... ufatteligt så hurtigt tiden er gået !

Det blev en skøn dag, som for Mikkels vedkommende startede med brunch om formiddagen sammen med resten af familien. Inden da havde de voksne sørget for at fodre ponyer og sat rådyret i ovnen. Hele familien, alle vores venner og en del af Mikkels bedste kammerater var inviteret om aftenen til tre retter mad og natmad, så der havde været noget at se til og forberede dagene i forvejen.

Det blev til en masse gode gaver og glade gæster ... de sidste gik til ro klokken 4 om morgenen :o)

Jeg sad og glædede mig sådan i løbet af aftenen. Ikke blot over mine 2 dejlige unger, men også fordi det var SÅ dejligt at samle alle vores venner og familien igen. Vi har jo ligget noget "underdrejet" hele sidste år og der har været mange ting, som vi har måtte melde fra - og det er desværre stadig ikke slut for mit vedkommende - men intet kunne slå skår i glæden over denne dag.

Jeg kunne også glæde mig over - som jeg har gjort så mange gange - hvor gode kammerater Mikkel dog har. Ingen skal komme og fortælle mig, at unge mennesker er uopdragne, overfladiske og dovne ... det er dem, der kommer her i hvert fald ikke. De er søde, sjove og hjælpsomme og alle siger både goddag og farvel med store kram til Mikkels mor. Jeg er så glad for, at Mikkel har kunne følges med dem i hele sin barndom - flere endda helt fra 1. dag i børnehaven. Venskaber er så vigtige og jeg er sikker på, at nogle af Mikkels vil vare hele livet. Det er godt at tænke på.

I skal selvfølgelig ikke snydes for fotos af mine unger - jeg er så stolt af dem begge to :o)

En dag i oprydningens og afslapningens tegn og så brugte vi de næste påskedage på, at smeden fik ordnet hove på de fleste ponyer. De fik samtidig ormekur, så de er klar til at flytte på sommergræs, når der kommer lidt vækst i græsset.

Vi råder denne sommer over næsten 30 ha, så det burde række til vores stadig mindre flok ponyer. Synes denne vinter har været rigtig lang og slidsom, så det bliver dejligt, når ponyerne kan flyttes og det daglige arbejde dermed bliver lidt mindre. Vi har automatisk vanding på 2/3 af vores folde, men denne har også været lukket ned i vinters, så det vil allerede være en lettelse, når den atter lukkes op i løbet af nogle dage.

Det giver også mere tid til at kunne nyde årets første føl ... vi regner med, at de første kommer ca. medio maj måned, men Ginna kunne godt komme lidt før, da hun har gået med Chester Cat hele vinteren og indtil han rejste til sin nye ejer. Hun snød os sidste år og ligner en spærreballon nu, men har endnu ikke lagt yver ned, så vi må se, hvornår hun har tænkt sig at barsle.

Lucky og Snowstorm rejser til deres nye ejere i h.h.v. slutningen af maj og juni måned, så vi forventer at lukke dem sammen med deres respektive hopper allerede i næste weekend. Resten af hingstene må vente indtil slutningen af maj måned, da vi ikke vil have alt for mange tidlige føl næste år.

I ønskes alle en god folings- og udstillingssæson.

7. marts 2010

Ny måned - nye tiltag !

Vi er færdige med at lægge puslespillet om, hvilke egne hopper vi forventer at bedække i 2010.

Skulle vi bedække alle vores avlshopper og hopper over 3 år, så vil vi få alt for mange føl i 2011 - så det gør vi ikke - men vi synes omvendt også, at mange af de hopper, som vi i år har været nødsaget til at vælge fra, men ikke ønsker at sælge, er alt for gode til bare at gå "tomme" og måske kunne være interessante for andre avlere at trække et føl på.

Vi forestiller os, at der vil være dygtige og seriøse avlere, som gerne vil have lidt blodfornyelse ind og derfor synes, at det kunne være spændende at leje "maven" på en virkelig god avlshoppe, selv vælge hvilken hingst hun skal bedækkes med og stå som opdrætter af og kunne navngive det kommende føl med eget stutterinavn.

Der er ingen pligt til, at hoppen skal bedækkes ved én af vores hingste - det står lejer frit for at bedække ved egen eller fremmed godkendt hingst. Ønskes bedækning ved én af vores hingste, så kan dette tilbydes til reduceret pris.

Vi vil foretrække at leje ud til avlere, som kan overtage hoppen ved aftalens indgåelse ... det gælder dog ikke hopper, som skal fole i år ... og aflevere hoppen tilbage, når næste års føl kan vænnes fra.

Kig ind på vores nye "salg/leje" side og se, hvilke muligheder der er !

1. marts 2010

Så skulle foråret være på vej - i hvert fald ifølge kalenderen - det er bare ikke så tydeligt lige nu, hvor der falder en blanding af regn og slud.

Ponyerne har det godt - en del af især de ældre ponyer er begyndt at gå i hårtab, så de ser ikke lige smukke ud alle sammen, men det ændrer sig jo hurtigt og det er altid spændende at se, hvad der gemmer sig under pelsen, især på de unge ponyer. Det er stadig planen, at en del af dem skal med på udstillinger og til kåring i år. Det varer fortsat noget, inden jeg er fit-for.fight igen, men jeg har heldigvis mange søde og dygtige personer rundt om mig, som har stillet sig til rådighed med både træning og fremvisning ... tusind tak :o)

En af de hingste, som vi forventer at skulle vise til den danske hingstekåring i maj måned, er den unge mand til højre - Dalsgårds Kasanova . Han har gået hele vinteren sammen med Verano Lee v.d. Zandkamp og Sibrand van't Hoogeland . De er alle i besiddelse af et fantastisk temperament, så der har simpelthen ingen problemer været. Heller ikke selvom de på den ene side går lige op og ned ad Kristofs flok ... som omfatter Snowstorm, Oswald og alle unghingstene ... og med en flok hopper på den anden side af hegnet

Bedækningssæsonen indledes også snart - og tidligere i år for vores vedkommende end i de foregående år. Det skyldes bl.a. denne lille fyr Tyros Snowstorm , som jo rejser til sit nye hjem i slutningen af juni måned, men inden da skal nå at bedække en del af vores hopper.

De 2 benede har det også relativt godt.

Jeg har været så heldig at få min "festsko" tilbage - en stor klods af en special sko, som jeg skal gå med indtil videre. Den udmærker sig ved, at man ikke kan belaste forfoden og heller ikke glemmer, at man stadig har en lægmuskel. Skoens sål er skrå bagud og ned - det samme er hælen. Den (skoen) har sørme været savnet :o)

At jeg skal gå med den igen, skyldes selvfølgelig, at jeg nu er blevet opereret igen-igen. Man har denne gang taget et par cm af en knogle i foden, da man regner med, at den har ligget og vippet op og ned og derfor er årsag til al balladen og at foden ikke har ville læges. I dag er det næsten 10 måneder siden, at jeg blev opereret første gang og mistede tåen.

Denne gang valgte jeg at blive lokalbedøvet, da det har været meget vanskeligt at få lagt en ryg bedøvelse de sidste par gange. Lægerne har ganske enkelt ikke kunne ramme mellemrummet imellem de nederste ryghvirvler og har hver gang måtte prøve 5-6 gange, inden det lykkedes. Og det gjorde altså ret meget "nas". Fordelen ved lokalbedøvelsen var så også, at jeg kunne komme hjem igen lige så hurtigt, som jeg kunne finde én til at skubbe mig i en rullestol ud af hospitalet ... og det kunne kun gå for langsomt.

Hele familien krydser nu fingre for, at dette var lykkens gang - og sidste gang jeg fik den tvivlsomme fornøjelse at komme under kniven.

4. februar 2010

Beslutningen er taget - jeg skal opereres igen !

Det er selvfølgelig utrolig irriterende og også lidt nervepirrende, men jeg håber, at det så betyder, at foden endelig kommer i orden, så jeg "springer rundt" til sommer uden forhøjet risiko for at pådrage mig yderligere infektioner. I næste måned er det faktisk ét år siden, at jeg fik det der lillebitte sår på foden, som senere var årsag til, at den ene tå måtte amputeres og at jeg siden har gået med en evig skræk for, at man ville tage mere af foden.

Men når alt kommer til alt, så er det her jo ikke rigtig noget - andre har værre ting af slås med ... jeg tænker på jer !

17. januar 2010

Kristof v.d. Bolster

Ham her bliver man altid glad ved at se på - Kristof, midt i flokken af unghingste, hvor han er den absolutte konge. Oswald og Snowstorm affandt sig også hurtigt med det. Kristof regerer med autoritet, så sjældent har vi haft en flok med så meget ro på. Alle samlet - nul ballade. At han også står først i rækken, når der omdeles foder, er vist ret tydeligt.

Og når han glad kommer løbende én i møde for at nusse og "snakke", som han gjorde i dag, så spørger jeg mig selv om, hvorfor det nu liiige var, at han blev sat til salg. De næste par dage vil vise, om den rigtige pris og vilkår kan opnås, så han flytter til udlandet eller om han skal blive her.

Til det hollandske hingsteshow har jeg næsten hvert år haft fornøjelsen af at se en anden hollandsk champion for vogn ... Paul v.d. Heul ... som har præcis samme størrelse som Kristof - han  ses her:

Paul v.d. Heul

Paul er fantastisk for vogn og hvorfor skulle Kristof ikke også være det?

Beholder vi Kristof, så bliver han derfor sendt i byen for at blive kørt ind. Synes i hvert fald, at det er et forsøg værd. Bedækningssæsonen er jo relativ kort, så det ville være fint, om man kunne bruge sin hingst til noget andet udenfor sæsonen. Og så behøver jeg heller ikke lede efter en egentlig kørepony - har ikke lyst til at have en pony gående alene til køre med og så få dårlig samvittighed, hvis vi ikke kommer af sted hver dag.

Vi har erhvervet os en ny avlshingst Mosbækmindes Figaro , som vi bl.a. kan bruge på Kristofs døtre, når Lucky rejser tilbage til Holland sidst i maj måned. Figaro passer størrelses- og typemæssigt godt i et "team" med Kristof og Oswald, så vi glæder os til at se, hvad han kan tilføre vores hopper ... han har jo gjort det ganske godt som far til hingst kåret i 1. klasse på kun 9 registrerede afkom.

Vi ser, hvad der sker - altid godt at have noget at glæde sig til eller over :o)

Mindre glædeligt var hospitalets besked i fredags om, at bedres min fod ikke betydeligt indenfor de nærmeste 14 dage, så skal jeg opereres igen.

Bliver det tilfældet, er det ensbetydende med en ny indlæggelse på hospitalet, efterfølgende rekonvalens, nul belastning på foden ... og nul adgang hverken på foldene eller i stalden. Ingen vil spå om, hvor længe det i givet fald kommer til at vare - indtil nu har foden jo været mere end 8 måneder om ikke at blive i orden.

Kommer jeg under kniven igen, så betyder det, at resten af familien - og i særdeleshed Jan - fortsat står alene med arbejdet med vores ponyer, som det jo også har været tilfælde i det meste af 2009. Det er ikke helt rimeligt - ponyerne er jo i bund og grund mest min lidenskab - så jeg har brugt resten af fredagen og en stor del af weekenden med nøje at overveje, hvilke ponyer vi ikke kan undvære ... * efter navnet er fjernet på resten, hvilket som bekendt betyder, at ponyen kan købes.

Der er virkelig gode ponyer imellem - også ponyer som vi ellers have regnet med skulle blive her - så det var måske umagen værd at klikke ind på vores hingste- og hoppesider.

Har en pony interesse, så oplyses prisen på tlf. +45 27285758 eller email: [email protected]

10. januar 2010

Hjemme igen efter en dejlig tur til det hollandske hingsteshow i selskab med nogle herlige mennesker - meget at grine af ... og hold da op, hvor var vi kloge at høre på, som aftenen skred frem :o)

Fotos - af ponyerne - kan ses ved at HER ... tryk på "volgende" for at komme videre til de næste sider.

Der er i øvrigt masser af andre fantastiske fotos af se, hvis man går på opdagelse på den superdygtige fotograf Leontien Ruissen's side - også fra tidligere års shows for både hingste og hopper.

Her er ét af vores egne af Pascal v.st. Westerwolde - søn af vores Marlene v.st. Westerwolde - som vandt Kampioenschap enkelspan dekhengsten 2010 ... altså championat enkeltspand for avlshingste.

Pascals afkom har gjort det fantastisk godt på de hollandske udstillinger, hvilket også betød, at han i denne weekend allerede fik sin "license for life" - han blev i øvrigt valgt også publikums favorit.

Pascal v.st. Westerwolde

Vi vil også gerne fremhæve Arko v.d. Lindervelde - en rigtig dejlig brun 3 års hingst på 97 cm. Han fik en flot 1. præmie og er efter danskfødte Løgballes Kojak og tilhører dermed sin fars første årgang i Holland.

Virkelig smuk unghingst (reelt jo bare 2½ år, da han er født juli 2007) med særdeles gode bevægelser - og interessant i vores øjne, da han er bror til vores smukke 3 års hoppe Adorette v.d. Kleine Tip .

Arko v.d. Lindervelde

2009

2008

2007

Copyright © Betina Retvig

Stutteri Hesseldal · Betina Retvig · Hesseldalsvej 4, Ganløse Hessel · DK-3660 Stenløse

Tel: +45 27285758 - email: [email protected]

*Last updated the 17-09-2010